Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
26.01.18: Farlige fødevarer kan hurtigt komme af hylderne i Danmark. For både detailhandelen og grossisterne har stort set alle styr på, hvor varerne kommer fra og hvem de er solgt til. Det fastslår Fødevarestyrelsen.
Læs mere
25.01.18: En stigende efterspørgsel på yoghurt-produkter fra europæiske forbrugere og manglende mulighed for at udvide produktionen i Aarhus betyder, at Brabrand Mejeri bliver nedlagt og produktionen flyttes til andre mejerier. Mejeriet lukkes dog ifølge Arla Foods først om godt halvandet år.
29.01.18: Svenske planteavlsforskere har udviklet en ny kartoffel, der indeholder en anden slags stivelse. Og nu viser en undersøgelse, at stivelsen i den nye kartoffel er sundere end almindelig stivelse.
26.01.18: Græsprotein kan være med til at mætte klodens voksende befolkning - og det er nemt og billigt at producere i Danmark. Det bliver dyrket i store kvantiteter sammen med nitrogenfikserende efterafgrøder på marker over hele landet, og på den måde bindes nitrogen i rødderne og reducerer udvaskning af næringsstoffer. Indtil nu er afgrøden hovedsageligt blevet brugt som foder til kvæg.
29.01.18: Teknologigruppen GEA har opgraderet sin procesløsning til fremstilling af aromastoffer og udviklet et nyt maskindesign samt kontrol- og rengøringselementer til produktionsanlæg lige fra håndtering af råvarer og helt igennem til den endelige emballering . Med dette hjælper virksomheden smagsproducenterne til at sikre smag, konsistens og repeterbarhed af deres produkter.
29.01.18: Sick’s nye ultralydsflowmåler DOSIC er selvkalibrerende og måler både flow og temperatur i ledende såvel som ikke-ledende væsker. Den robuste flowmåler er designet til EHEDG og CIP/SIP-processer med et målerør i rustfrit stål, der skal gøre den velegnet til hygiejniske opgaver, til aggressive medier og til applikationer i andre udfordrende miljøer.
29.01.18: En nær-infrarød analyseteknologi fra måle- og analyseinstrumentspecialisten Foss bidrager til et sundere sukkerprodukt. Virksomhedens ProFoss inline analysator har således været medvirkende til at introducere en ny måde at producere sukker på, der bevarer nogle af de naturligt forekommende mineraler og mikronæringsstoffer, som hidtil er blevet fjernet ved traditionelle behandlingsmetoder.